Bio + contact

Hallo! 🙋‍♂️

Mijn naam is Maarten. Mijn missie is om inzicht te creëren en te geven. Op enthousiaste en interessante wijze neem ik mensen aan de hand in complexe puzzels. Dit doe ik in mijn onderzoek, essays, podcast en “via de andere kant” via onderwijs en coaching. Ik ben 28 jaar en verdedig in het voorjaar van 2022 mijn proefschrift in filosofie Central European University. Ik heb dit onderzoek op meerdere conferenties gepresenteerd, enkele papers under review en won in 2021 de award voor Oustanding Advanced Doctoral Students aan mijn universiteit. Enkele academische papers uit het proefschrift zijn al forthcoming, onder andere bij het Algemeen Nederlands Tijdschrift voor Wijsbegeerte.

Daarvoor heb ik aan de Radboud Universiteit cum laude de master Filosofie van de Gedragswetenschappen gehaald en weer daarvoor in Tilburg met genoegen de bachelor psychologie.

In 2022 schrijf ik een boek over dat mensen eigenlijk best rationeel zijn (en niet mega biased, goedgelovig, of toch wel geloven wat ze willen geloven) bij Noordboek Uitgeverij. Ik ben ook docent aan de Radboud Universiteit, geef een cursus en ben schrijfcoach in Roam Research en interview mijn favoriete denkers op mijn podcast.

In mijn vrije tijd ben ik het liefste aan het ouwehoeren met mijn vrienden of aan ’t chillen met mijn vriendin. Ik speel ook graag strategy games zoals Civilization en Humankind, of hang rond op Twitter om te zoeken naar nieuwe workflows in Roam, bijzondere meningen en gave filmpjes. Ik vind het ook leuk om te racefietsen in de mooie omgeving van Nijmegen, stad waar ik geboren ben en sinds 2019 weer woon.

Contact:
E-mail: maartenjvandoorn (@) gmail.com
Twitter: maartenvdoorn
Of schrijf je gewoon in voor mijn nieuwsbrief: